Turforslag (Kast 1)

KAST terrengklasse 1 - ENKEL - Begrenset eksponering


Terrengklasse Enkel er for det meste slakt og oversiktlig terreng. Du vil måtte forholde deg til utløpsområder og mulige terrengfeller, mens løsneområder kan unngås. Basert på terrenget vil det være stort spillerom med hensyn til rutevalg.

Krav til deltakerutstyr: alle må ha sender/mottaker, spade og søkestang

Gruppestørrelse: 8 deltakere + to turledere (10 personer), derav minst en leder med kompetanse som skredinstruktør eller tilsvarende.

Ansvarlig turleder, foretar risikovurdering i forkant, ved turstart og løpende underveis.

Turen kan bli avkortet og/eller endret som følge av slike vurderinger. 


LITLETINDEN 1239

Litletinden, også kalla Solskinnshatten er ett kinderegg-fjell. Her kan vi legge ett behagelig spor opp over Grøthornet (1075) i flott skiterreng og følge en trygg og god ryggtavlers fram til «ski av»- punktet der vi må klyve for å komme videre opp på det eksponerte toppunktet og hele veien med utsikt til Sunnmørsalper på alle sider.


Lengde og høydemeter (en vei) - 4,5 km. - 900 hm


SANDHORNET 909

Sandhornet er et flott skifjell nær Ørsta sentrum med bratte skogkledde lier opp mot slakkere hellinger som svinger bratt opp til toppryggen. Turen starter på Brudavollen og følger Kråkenakkeveien opp den bratte lia, er der mye snø kan vi korte inn litt av veien med en mer direkte rute gjennom skogen. Når vi kommer ut av den bratte lia flater terrenget ut innover Rjopedalen og vi følger dalen innover og opp mot ryggen mellom Rebbestadhornet og Sandhornet. Når vi kommer opp på ryggen følger vi denne skredsikkert hele veien til toppen.

Nedfarten blir bestemt av føre og ferdigheter, det er mulig å velge en brattere linje fra toppen ned i Rjopedalen. Den bratteste delen her er i overkant av 30 grader med mindre områder opp mot 40 grader. Er føre og viljen til stede setter vi på feller når dalen flater ut og sikter oss inn på Grøthornet for en to-topperstur. 

Lengde og høydemeter (en vei) - 5 km. - 750 hm  


MELSHORNET 807

Fjelltoppen mellom Ørsta og Volda. Populært utfartsmål hele skisesongen. Det eneste negative med fjellet er skyggen det kaster over Ørsta sentrum midtvinters. Flott utsikt, særlig ned til Ørsta og til fjella rundt Follestaddalen og Bondalen.

Vi følger enkleste ruta til toppen, fra p-plassen på riksveg 655 i Åmdalen følger vi den beine løypa fra Helgatun 1 km nordover til noen hytter, Kleppesetra. Der treffer vi vanligvis preparert spor videre oppover ei litt bratt kneik ved skoggrensa øst for Sandhornet. Så tar vi sikte på austenden av den lange ryggen fra Grøthornet, og vi kommer opp i en liten dal, Skjervadalen, nord for lange skavlar. Resten av ruta er skrått terreng rett mot toppen.

Ypperlig topptur i den mørkeste årstida, og som ettermiddags skitrim for voldingar og ørstingar seinere på vinteren. Ruta er ofte gått i fullmåne. Flott og lett nedkøyring heile ruta.

Lengde og høydemeter (en vei) - 3 km. - 600 hm